+31(0)342-421333 info@baulds.nl

Bij Baulds innoveren en verbeteren we continue. Het hardware engineering ontwikkelteam van Baulds ontwikkelt meerdere producten per jaar. De doorlooptijd van een ontwikkeling duurt al snel een jaar.

Door o.a. een tekort aan (hardware) engineers is efficiënt werken nog belangrijker geworden zodat de beschikbare capaciteit effectief kan worden ingezet. Naast efficiëntiewinst biedt het meer voordelen. Daarom hebben we bij Baulds een nieuwe werkwijze: modulaire hardware ontwikkeling.

1. Verhoging van kwaliteit

Zoals eerder genoemd is er een tekort aan goed technisch personeel waardoor een efficiënte manier van werken nog harder nodig is.

Dit is een belangrijke reden, maar niet de enige reden. Door modulaire bouwstenen te gebruiken verhogen we namelijk ook de kwaliteit.

Een bouwsteen bestaat uit een circuit dat één primaire functie heeft. Deze bouwsteen doorloopt dezelfde ontwikkelstappen als een product. Een nieuwe modulaire bouwsteen testen we uitgebreid in een productontwikkeling.

Daarna is deze, al bewezen, bouwsteen weer te gebruiken bij een volgende productontwikkeling. Door veel bewezen modulaire bouwstenen toe te passen bij een productontwikkeling is de kans op een succesvol eerste prototype aanzienlijk groter.

1.1 Kortere ontwikkeltijd door modulaire hardware

Doordat er maar één prototype nodig is (first time right) neemt de ontwikkeltijd af. Een redesign en het laten maken van een tweede prototype kunnen namelijk maanden extra doorlooptijd kosten.

Daarnaast is er tijdwinst bij het documenteren. Door eenmalig de documentatie op te stellen van een modulaire bouwsteen scheelt dat veel tijd bij een volgende productontwikkeling.

1.2 Altium is goed gereedschap

Ook bij implementatie is er tijdwinst. Bij Baulds maken we gebruik van Altium Designer voor de hardware designs. Altium is al ingericht om gebruik te kunnen maken van modulaire schema’s. Vanuit Baulds hebben we hier modulaire lay-outs aan toegevoegd.

Modulaire hardware met hulp van Altium

In het schema is eenvoudig een modulaire bouwsteen, als functioneel blok, toe te voegen. Hierdoor is het mogelijk om in korte tijd een volledig schema te maken.

In de lay-out voegen we alle bouwstenen samen tot één geheel. Doordat alle bouwstenen al zijn voorbereid is alleen routing tussen de bouwstenen nodig. Dit reduceert de implementatietijd aanzienlijk.

Als laatste is er ook bij het testen tijdwinst. Door een nieuwe modulaire bouwsteen uitgebreid te testen is er bij hergebruik alleen maar een korte functionele test nodig.

2. Minder verschillende componenten bij modulaire hardware

Modulaire bouwstenen hebben ook voordelen op gebied van componenten. Een bouwsteen vaker gebruiken resulteert in minder verschillende componenten dan bij een productontwikkeling waarbij alles opnieuw, zonder hergebruik van eerdere circuits, is ontwikkeld.

Hierdoor is het risico op componenten tekorten kleiner in tijden van componenten schaarste, zoals nu het geval is.

2.1 Obsolete management

Daarnaast is ook obsolete management makkelijker omdat het om minder verschillende componenten gaat. Bij een obsolete component (component binnenkort of helemaal niet meer beschikbaar) is alleen een aanpassing van de modulaire bouwsteen nodig.

Vervolgens kunnen dan alle producten bijgewerkt worden naar de nieuwste versie van de modulaire bouwsteen. Dit reduceert de tijd van een obsolete aanpassing fors. Uiteraard zijn er ook financiële voordelen. Door veel dezelfde componenten te gebruiken, is inkopen van grotere aantallen met hogere staffels mogelijk.

3. Nieuwe ontwikkeling

Omdat we bij Baulds gebruik maken van modulaire hardware bouwstenen zijn wij bij een nieuwe ontwikkeling niet telkens opnieuw het wiel aan het uitvinden. Hierdoor hebben we een mooie portfolio van producten.

We zijn juist bezig met nieuwe bouwstenen die we nog niet in ons modulaire bouwstenen portfolio hebben. Oftewel een nieuwe ontwikkeling betekend dus echt iets nieuws. Bij elke ontwikkeling voegen we weer nieuwe bouwstenen aan ons portfolio toe en creëren zo een uitgebreide bibliotheek van modulaire bouwstenen.

Dit scheelt tijd en geld voor de opdrachtgever. Hierdoor maken we, op een kwalitatief hoogwaardige manier, in een korte tijd en voor de beste prijs, “your product smarter”.