Producten

Baulds 5 Producten

Baulds IoT oplossingen

Van sensor tot visualisatie

IoT oplossingen en sensoren

Internet of Things (IoT) is de volgende stap in hoe technologie ons helpt om efficiënter, duurzamer en veiliger te ondernemen. Bedrijfsprocessen worden slimmer, storingen kunnen worden voorkomen en door meer te meten doen we nieuwe inzichten op.

Met IoT oplossingen bedoelen we de evolutie om alledaagse producten of machines te voorzien van een internet verbinding zodat deze op afstand te monitoren en aan te sturen zijn om zo nog betere bussinesmodellen te kunnen ontwikkelen.

Wij ontwikkelen dagelijks IoT toepassingen gebaseerd op o.a. de volgende netwerk technologieën:

  • LoRaWAN (o.a. KPN / TTN netwerk)
  • NB-IoT (T-Mobile netwerk)
  • 2G/3G/4G (Tele2 IoT netwerk)
  • Sigfox
  • Globalstar Satellite communication

Voor iedere toepassing is er een geschikt netwerk. Onze specialisten kennen de verschillen en adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een bepaalde technologie.

Baulds koppelt nieuwe en bestaande apparatuur aan elkaar én aan het internet.

Monitoring en dashboards

Data verzamelen met sensoren en het Internet-of-Things vinden wij niet zo spannend meer. Wat je uiteindelijk met die Big Data gaat doen des te meer! Wij zorgen ervoor dat uw product de juiste data genereerd. Informatie die er voor uw bussines toe doet, gepresenteerd op de manier zoals u dat wilt.

Met ons IoT oplossingen en maatwerk apps en dashboards maken wij precies inzichtelijk wat u wilt weten. Bijvoorbeeld een PDF rapportage van iedere rit van vrachtwagens met bederfelijke lading. Of het op afstand monitoren van opslagtanks in de Botlek. Dit kan met PowerBi/Azure of via Google. Wij laten u graag kennis maken met werkende applicaties zien die wij reeds hebben ontwikkeld.

Baulds, Portal in IoT oplossingen, Embedded Software, Slimme automatisering, op maat gemaakt

IoT oplossingen mét FOTA

In ieder proces moeten zaken ingesteld worden of afgeregeld worden. Ook komt het voor dat er sofware updates moeten worden uitgerold (FOTA). Dat kan een hele klus zijn!

Stel u maakt machines die over de gehele wereld gebruikt worden. Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe uw klanten er mee omgaan en indien nodig kunnen ingrijpen. Dat begrijpen wij. Daarom hebben wij oplossingen ontwikkeld waarmee u op afstand uw product veilig kunt uitlezen, bijsturen en indien nodig van nieuwe software kunt voorzien. Waar ook ter wereld, zelfs in een dealer- of servicenetwerk. Wij gaan voor slimme machinebesturing. Baulds, Your Product Smarter.

Baulds is dé specialist in het toepassen van moderne technologie in jouw product.

Draadloze communicatie

Ook voor draadloze communicatie technologie bent u bij Baulds aan het juiste adres. Van slimme draadloze sensoren tot de remote control voor mobiele toepassingen zoals hijskranen.

We ontwikkelen toepassingen en IoT oplossingen voor de diverse in de markt verkrijgbare communicatie technologieën (LPWAN) en zorgen dat de informatie feilloos wordt overgedragen. Dit kan met zowel proprietary protocollen of door de ontwikkeling van een custom made protocol.

Naast point-to-point verbindingen kunnen wij u ook adviseren over mesh-netwerken of communicatie met smartphones via bijvoorbeeld Bluetooth of Near Field Communication (NFC).

Baulds afstandsbediening, IoT oplossingen, machinebesturing, slimme automatisering, embedded hardware

IoT oplossingen en  industriële communicatie netwerken

In complexe samenstellingen zoals mobiele machines, voertuigen of industriële installaties worden veel sensoren en actuatoren toegepast. Al deze appartuur moet correct met elkaar communiceren zodat alle data op de juiste manier verwerkt kan worden.

Voor dergelijke toepassingen maken wij in onze IoT oplossingen veelvuldig gebruik van industriële veldbus netwerken zoals CAN-bus (CANOpen), RS-232, RS-485 (Mod-bus), EtherCAT, ISO-bus, K-line, Flexray, OBD-II etc.

Door het toepassen van industriestandaarden communiceren onze producten zonder problemen met bestaande apparatuur en systemen.

Met Baulds investeert u in de toekomst en benut u unieke mogelijkheden! 

Ons IoT portfolio

Door de jaren heen hebben wij een product portfolio ontwikkeld van verschillende systeem componenten. De basis bestaat uit een Gateway, de Baulds Connectivity Master (BCM). Dit systeem component is het hart van de verschillende IoT oplossingen en verzorgt de totale machinebesturing van een mini kraan, een lek detectie systeem of  een klimaat besturing in een trailer.
Een tweede systeem component is de Baulds IO module (BIM) waarop sensoren (analoog, digitaal) aangesloten worden. Sensor data wordt verwerkt op de Gateway. Op dezelfde Gateway draait een (embedded) software platform die data kan ontsluiten naar de cloud enterprise oplossingen zoals Microsoft Azure, Google Cloud of AWS (Amazon). Door deze implementaties zijn portalen gemaakt o.a. in PowerBI en Progressive Web apps.

 

Hoe kunnen wij u van dienst zijn met slimme oplossingen?