Roofolution

Baulds 5 Referenties 5 Roofolution

Roofolution project in het kort

Type Smarter Equipment
Opdrachtgever:

Wédéflex Duurzame Daksystemen

Patina Dakdenkers

Website www.roofolution.nl
Projectdoel: De ontwikkeling van een daksensor voor optimaal inzicht in de conditie van daken
en werking van (dak) isolatiewaarde inzichtelijk maken
Opgeleverd 2022 – heden

 

Slim dakmanagement, volop voordeel


Dakmanagement vanachter ons bureau. Dé manier om de conditie van uw daken te monitoren. Zeker als u veel daken heeft. Roofolution biedt gemak, is duurzaam en geavanceerd en levert een behoorlijke kostenbesparing op. Doordat niet langer elk jaar preventief onderhoud wordt uitgevoerd, bespaart u veel kosten en beperkt u de reisbewegingen van en naar de stad. Het enige dat u afsluit is een Roofolution abonnement. De slimme sensoren houden continu de conditie van uw dak in de gaten. Mankementen en onregelmatigheden merken we meteen op. Monitoren kunt u bovendien continu. En via het dashboard heeft u altijd actueel inzicht.

Roofolution Daksensor temperatuur meting

Sensor units op uw dak meten temperaturen

Temperaturen van dakisolatie en dakbedekking zijn prestatie-indicatoren. Zo kunt u bijvoorbeeld lekkages en vervuilingen aflezen.

Roofolution Daksensor data verzending

Beveiligd mobiel netwerk stuurt lokale data door

De sensoren sturen de data naar een lokaal verzamelpunt (LoRa Gateway). Dit punt stuurt de data via een cellulair netwerk naar de centrale dataopslag (Azure Data Lake).

Roofolution Daksensor data interpretatie

AI interpreteert en visualiseert data in portaal

Per dak wordt data geïnterpreteerd op basis van ingestelde KPI’s. Het systeem is schaalbaar voor kleine en grote, bestaande en nieuwe daken.

Roofolution Daksensor dashboard

Data verzamelen in de cloud met Microsoft Azure Data Lake

De verzamelde data van alle sensor units wordt opgeslagen in een Azure Data Lake (oftewel in de cloud). Per sensor unit wordt de volgende informatie opgeslagen: een unieke ID, datum en tijd, boven- en ondertemperatuur en accuspanning.

Op de hoogte van potentiële lekkages en vervuilingen

Per dak wordt in een dashboard, een overzicht gegeven van het temperatuurverloop per sensor unit.
Door analyse van het temperatuurverloop kunnen we dakprestaties monitoren en gebreken detecteren: lekkages en/of mogelijke vervuiling.

Voorkom gevolgschade met just-in-time onderhoud

Als één van de modellen onregelmatigheden in temperatuurverloop signaleert, geeft het een alarm af. Bij een alarm kunnen we de beheerders op de hoogte brengen.
Op basis van de unieke ID’s bepalen we de locatie van een mogelijk gebrek.