Hoeflon

Baulds 5 Referenties 5 Hoeflon

Hoeflon projecten in het kort

Type Smarter Equipment
Opdrachtgever: Hoeflon Compactkranen BV
Website www.hoeflon.nl
Projectdoel: De ontwikkeling van een volledig eigen besturing systeem om de complexe eisen qua modulariteit en schaalbaarheid mogelijk te maken.
Opgeleverd 2013 – heden
Machine varianten

Klik hier voor meer informatie per machinetype:

Baulds producten
  • Baulds Connectivity Master with 3G and 4G
  • Baulds IO Module
  • Baulds Software Stack
  • Baulds System Configurator

 

Hoeflon Compactkranen BV ontwikkelt, produceert en verkoopt minihijskranen en worden wereldwijd geleverd.

Deze maken verticaal transport mogelijk op plaatsen die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Handig. Een Hoeflon-kraan is radiografisch heel minutieus bestuurbaar, dankzij de besturingselektronia en slimme firmware die Baulds ontwikkelde en optimaliseerde.

Het volledige besturingssysteem is modulair en schaalbaar opgezet en maakt gebruik van een flexibel CANbus (CANopen protocol) netwerk. Met andere woorden: per kraan kan de klant in samenspraak met Hoeflon bepalen welke functionaliteit door de besturingscontroller wordt ondersteund. Maatwerk dus.

Hoeflon C4 minikraan

“Ons succes is voor een groot deel te danken aan het perfecte samenspel tussen de engineers van Hoeflon en Baulds op gebied van mechanica, hydrauliek, elektronica en de embedded software”

Gert van Hoef
Hoeflon Compactkranen

Remote Controller

Voor het nauwkeurig bedienen van de hijskraan is een (draadloze) afstandsbediening gemaakt. Robuust en met een altijd (zelfs bij zonlicht) afleesbaar color TFT-display. Hierop is de de status van compactkraan en de lastmoment-belasting realtime en overzichtelijk af te lezen.

IO-Expander

Hiermee sturen we de hydraulische functies aan en lezen we de sensoren uit die op de machine zitten. Meer kraanfuncties betekent meer IO-expanders, iets wat eenvoudig mogelijk is dankzij de CANopen bus.

Acculader

De accu’s voor de besturingscontroller laden eenvoudig op met deze acculader! Door de ingebouwde LED’s en sensoren heeft de machinist altijd inzicht in het laadproces en heeft hij altijd een volle accu.

Crane Configurator

Om het programmeren en afstellen van alle type kranen en mogelijke varianten te vereenvoudigen is de Hoeflon Craneconfigurator ontwikkeld. Met dit Windows PC programma is het mogelijk om via USB de minihijskraan van nieuwe firmware en parameters te voorzien.

Op de millimeter nauwkeurig

Voor nauwkeurig hijswerk heb je uitgekiende elektronica en geavanceerde software nodig. De signalen die de afstandsbediening draadloos uitzendt, zet de machine om in de juiste olieopbrengst voor de hydraulische cylinders en hydromotoren. Klinkt misschien wat ingewikkeld. Is het ook.

Flexibel

Hoeflon wilde flexibiliteit, omdat zij een breed arsenaal aan kranen heeft. Met de door Baulds ontwikkelde Craneconfigurator-tool zijn de configuratie van functies, gevoeligheden en limieten van iedere machine eenvoudig naar klantwens in te stellen. Dit maakt het onderhoud van alle types en varianten eenvoudig. Om die reden is de elektronica ook flexibel en modulair opgezet. Maatwerk tot in de finesses, dát is Baulds.

Alle kabels in handen

Hoeflon Compactkranen kunnen rijden, afstempelen en hijsen. Wat daarvoor nodig is: zes fingertip-joysticks en 18 membrane druktoetsen. Door de controller die we samen met Hoeflon ontwikkelden is bedienen kinderspel. Hij is zowel draadloos via RF als bedraad via de CAN-bus te gebruiken. Downtime? Komt zelden voor.

Hoeflon compact crane