Hardware engineering

Baulds 5 Maatwerk 5 Hardware engineering

Van idee naar tecnhinse implementatie

Bij de realisatie van een printplaat (PCB) beginnen we met de functionele- en technische specificaties. Zodra de requirements helder gedefinieerd en gedocumenteerd zijn bepalen we de oplossingsrichting.

Een onderdeel van de hardware engineering is dat er blok- en flowdiagrammen worden gemaakt, waarmee we de gewenste functionaliteiten modelleren. We kiezen de benodigde componenten zoals weerstanden en chips. Deze designen we in het het elektrische schema en leggen de relaties tussen de componentjes vast.

Op deze manier wordt er op gestructueerde wijze naar de technische implementatie van de benodigde functionaliteit gewerkt. Het opleverproduct: elektronische schema’s gaan in het constructiedossier.

Voor het eenvoudig updaten van software hebben wij verschillende FOTA oplossingen ontwikkeld waarmee, al dan niet op afstand, eenvoudig updates uitgerold kunnen worden.

 

Hardware engineering bij Baulds

Schematic en PCB design

Vormgeven van geavanceerde printplaten

Zodra de elektronische schema’s gereviewd en akkoord zijn, worden deze door de layout engineer omgezet in een pcb design. De afmetingen en vormfactor van de printplaat worden vastgelegd, componenten worden gepositioneerd waarna alle ‘spoortjes’ worden aangebracht.

Met speciale CAD software van Altium zijn we in staat tot het 3-dimensionaal ontwerpen van printed circuit boards tot maar liefst 16 lagen dik! Ook ingewikkelde (spuitgiet) behuizingen of flexibiele printplaten (flex-ridged) vormen geen enkel probleem!

In deze fase van de hardware engineering worden de datasets voor het productie- en assemblageproces opgeleverd.

Enkele toepassingen

Machinebouw

embedded software is essentieel in de machinebouw, waar het bijdraagt aan de precisie, efficiëntie en veiligheid van machines. Het stelt machines in staat om complexe taken uit te voeren, terwijl het ook zorgt voor real-time monitoring en controle.

Slimme thuisbesturing

embedded software stelt producenten in staat om slimme thuisbesturingssystemen te creëren, waarmee gebruikers hun huisautomatiseringssystemen naadloos kunnen beheren en aanpassen.

Voertuig bewaking

embedded software speelt een cruciale rol in de logistieke sector, waar het zorgt voor realtime monitoring van voertuigen, verbetering van de routeplanning en optimalisatie van het brandstofverbruik.

Prototyping

Kijken doen wij met onze handen

Zodra alle CAD tekeningen zijn uitgewerkt tijdens de hardware engineering, is het tijd om een prototype te maken waarin hard- en softwarefunctionaliteit worden samengevoegd.

Het begint met het inkopen en fabriceren van alle benodigde onderdelen. Dit doen we in eigen beheer en samen met ons uitgebreide netwerk van toeleveranciers.

Vervolgens worden de printplaten geassembleerd in onze goed uitgeruste protoshop met pasta stencilprinter en SMD soldeeroven.

Zodra alle onderdelen geassembleerd zijn kan het testen beginnen. Werkt het zoals we bedacht hebben? Wat kunnen we nog verbeteren? Wat vindt de klant?

Baulds Prototyping

Waarom Baulds?

Sprintvaardig

Snelle projectopstart: We hebben de drive en de vaardigheden om projecten snel in beweging te zetten.

Zichtbare voortgang in korte cycli: Door te werken in sprintcycli van twee weken, zorgen we voor snelle en zichtbare resultaten, waarmee we tegemoetkomen aan de behoefte aan snelheid van onze klanten.

Explorerend

Vooruitstrevende partner: We streven ernaar een partner te zijn die continu op zoek is naar de meest effectieve en innovatieve oplossingen.

‘Niet mogelijk’ bestaat niet: We geloven dat er voor elk probleem een oplossing is, en ‘niet mogelijk’ maakt geen deel uit van ons vocabulaire.

Realisator

Van droom naar werkelijkheid: Wij helpen ondernemers hun dromen te realiseren door deze dromen actief te regisseren en te implementeren.

Samenwerking in ontwikkeling: We realiseren ambitieuze projecten door middel van co-development, waarbij we nauw samenwerken met onze klanten.

Verbinders

Productieve en respectvolle samenwerking: Co-development kan alleen slagen als er een sterke, productieve en respectvolle verbinding is met onze klanten.

Buiten de gebaande paden: We hebben het lef om buiten de standaard (technische) paden te treden, wat resulteert in unieke en aangepaste oplossingen.

CAD / CAM hardware engineering

Kwaliteit met duizelingwekkende precisie

Als het product uitontwikkeld is wordt uw printplaat in productie genomen en is het tijd om de bestel- assemblage- en productieinstructies op te stellen. Naast het ontwikkelen van printplaten vallen hier ook onder het bewerken van behuizingen, configureren van kabel-assemblages en stickers.

Alle onderdelen zijn terug te vinden in het Product Lifecycle Management systeem zodat we altijd en op ieder moment in de levens-cyclus van uw product overzicht hebben.

Het schrijven van technische manuals kunnen we ook verzorgen in samenwerking met een technische documentalist.

Klaar om uw bedrijf slimmer te maken?

Ontdek hoe uw bedrijf de volgende stap kan maken. Onze specialisten staan klaar om samen met u op zoek te gaan naar de beste oplossingen. 

Deze bedrijven gingen u voor