Steeds meer autogebruikers stellen specifieke eisen aan het gebruik, de toegankelijkheid en duurzaamheid van mobiliteit. Met een deelauto kan het goedkoper, schoner en slimmer. Hier bedacht Vecore een oplossing voor! 

1. SmartBox met slimme data capturing

Baulds heeft in nauwe samenwerking met Vecore de hard- en software ontwikkeld voor de SmartBox. Het is een slimme box waarmee een gewoon voertuig in no-time wordt omgetoverd tot een voertuig welke op afstand is te beheren. 

Enkele eigenschappen van de box: 

  • CE-gecertificeerd: de box is brand-, schok- en trilbestendig. 
  • Track & trace: de box levert de locatiegegevens en de kilometerregistratie van het voertuig. Ook kan software via de lucht worden ge-update worden. In vaktermen: FOTA is aan board.
  • De SmartBox leest gegevens uit het voertuig zowel via OBD-II als CANbus. Door deze dubbele configuratie beschikt de gebruiker altijd over de meest relevante en accurate informatie van het voertuig.

1.1 Met de beheersoftware always in control

De SmartBox is het meest essentiële onderdeel van de mobiliteitsoplossing van Vecore. De belangrijkste vraag bij autodelen is namelijk: wie is er verantwoordelijk voor de staat van het voertuig? Hoe houd je als eigenaar de controle?

Je kan met de box via de beheersoftware zien in welke condities de voertuigen verkeren, of er storingen zijn, hoeveel brandstof er in de tank zit en waar de auto zich op dat moment bevindt.

Met een deelauto is duurzaam: goedkoper, schoner en slimmer.

1.2 Slimme oplossingen voor toegang

Gemak voor de gebruiker staat bovenaan. Daarom heeft de gebruiker twee toegangsmogelijkheden tot de deelauto: via de app (Bluetooth 4.0) of via de smartcard (RFID/NFC).

Dankzij deze slimme oplossingen stappen mensen zowel met als zonder smartphone eenvoudig in. Zelfs als je in een parkeergarage staat waar geen GPRS-dekking is, kan de auto worden geopend.

Benieuwd hoe uw mobiliteit slimmer, goedkoper en flexibeler kan? Neemt u dan contact op met Reinald Bronkhorst van Vecore.