Deze Gateway is speciaal ontwikkeld om een breed scala aan industriële en mobiele IoT-toepassingen te implementeren tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Van de eenvoudige datalogger die de geregistreerde bedrijfsgegevens draadloos doorstuurt tot een centrale communicatie-, telemetrie- en diagnosegateway die verschillende communicatiestandaarden combineert. En dat allemaal op 100cm2! Met de lancering van deze Gateway voegen wij een nieuwe mobiele embedded controller toe aan ons portfolio. Met als productnaam Baulds Connectivity Master 3L, bij ons intern bekend als de BCM-3L.

1. Controller biedt nieuwe kansen

Met zijn verschillende informatie en communicatietechnologieën past deze controller geheel binnen de huidige trend van slimme automatisering. De BCM-3L biedt eenheid tussen mens, machine en product. Dit biedt een tal van mogelijkheden voor nieuwe innovatie businessmodellen in de huidige wereld van digitalisering.

“Slimme automatisering wordt mogelijk gemaakt
met de Baulds IoT Gateway”

De BCM-3L is erop gericht om naast gewone automatseringsfuncties vooral slimme automatisering toe te passen. Dit kan bestaan uit het toevoegen van krachtige ondersteuningsfuncties zoals virtuele muren voor veiligheidszones of het automatisch nivelleren van je machine. Daarnaast ook het autonoom of zelfs zelflerend maken van de machine bestaat tot de mogelijkheden.

Maar automatisering gaat volgens ons nog verder dan de machine zelf. Denk ook aan integratie in digitale workflows zoals draadloos updaten/configureren en ERP integratie. De data die vervolgens wordt gegenereerd uit de automatiseringssoftware biedt vervolgens nauwkeurige inzichten in de machine en het werkproces.
Dit bevorderd het efficiënt aansturen en onderhouden van de machine. Waarop dit verschillende structurele voordelen oplevert zoals verbeteringen in voorspellend onderhoud, optimalisatie van machinebeschikbaarheid en het verkorten van de time-to-market.

Baulds koppelt nieuwe en bestaande apparatuur aan elkaar én aan het internet, door co-development.

2. Alle voordelen op een rij van de BCM-3L, dé IoT Gateway

Hieronder volgt een korte toelichting van alle voordelen van onze BCM-3L.

2.1 Moderne radiotechnologie

De geïntegreerde 4G/LTE-technologie cat. M1/NB1 zorgt voor een betrouwbare, draadloze internettoegang.
De automatische ‘fallback’ naar 2G garandeert een optimale internetbeschikbaarheid. Voor de mobiele verbinding is een ‘failsave’ permanente verbindingstechnologie ontwikkeld. De verbinding wordt automatisch tot stand gebracht en bij een onderbreking op elk moment automatisch hersteld. De geïntegreerde ontvanger voor satelliet navigatie (GNSS) maakt een exacte positionering van de machine mogelijk.

2.2 Cloudverbinding met de toonaangevende providers of met je eigen cloud

De koppeling met de gangbare cloud providers zoals Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud is zonder problemen mogelijk. Ook een koppeling met een private cloud is eenvoudig te realiseren. De algemeen vereiste services en protocollen zoals MQTT zijn klaar voor gebruik

2.3 Efficiënte gegevensverwerking

De krachtige processoreenheid in combinatie met een hoge opslagcapaciteit maakt voorverwerking van gegevens op de module vóór verzending en verdere verwerking via cloudservices (edge computing) mogelijk

2.4 Machine communicatie op maat gemaakt

Met twee CAN-bussen (CANopen/J1939), twee digitale ingangen en een digitale uitgang is de BCM-3L ideaal uitgerust voor communicatie met je machine en daarbij ook voor de machine besturing.

2.5 Draadloze technologieën

Draadloze technologieën in royaltyvrije frequentiebanden bieden de mogelijkheid om goedkope IoT-toepassingen (Internet of Things) te creëren en M2M-communicatie te vergemakkelijken. Voor ons het moment om een IoT Gateway op de markt te brengen. (Bluetooth 5.1/mesh, IEEE 802.15.4 (Thread/Zigbee voorbereid)).

2.6 Hardware ontwikkeld een hoge robuustheid

De naleving van de normen voor conformiteit in overeenstemming met CE, een beschermingsgraad van IP67 en een temperatuurbereik van -20°C – 60°C biedt de BCM-3L toepassingsmogelijkheden in extreme omgevingsomstandigheden.

3. Klaar voor een digitale transformatie in samenwerking met het Baulds Team?

Wordt geen slachtoffer van digitale disruptie en start vandaag de digitale transformatie met onze BCM-3L.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.