Op 11 augustus 2020 is Gepro partner geworden van IoT Academy. In aanwezigheid van Jasper Kuin (directeur) en Fabian van Prooijen (Operationeel manager) van de IoT Academy en Ludo Zwaan (directeur Gepro) is de overeenkomst getekend in de fraaie setting van de voormalig RDM werf.

1. Samenwerking en IoT mogelijkheden

Gepro wil graag hun 10 jarige IoT expertise inbrengen in de samenwerking om zo de bezoekers van de academy te inspireren met IoT mogelijkheden. Gepro maakt producten ‘smarter’ van hun B2B klanten door de gehele IoT keten – van sensor t/m visualisatie – te ontwikkelen en produceren.

Aansprekende casussen is de monitoring en besturing van mini-kranen, climate control in trailers en een detectiesysteem voor opslagtanks voor de chemische industrie. Een aantal van deze toepassingen zullen op de website van de IoT Academy gepost gaan worden.

1.1 Wederzijdse kansen voor Gepro en IoT academy

Jasper Kuin ziet kansen: ‘deze samenwerking past precies in onze ambitie, een eco systeem te creëren met kleine en grote partijen om de IoT innovatie te versnellen in Nederland.’

Aangevuld door Ludo Zwaan: ‘tijdens ons gesprek hebben we direct al waardevolle kennis gedeeld over whitepapers, mogelijke bijdrage aan het onderwijs en suggesties gegeven voor nieuwe leveranciers.’

De voormalige Rotterdamse Droogdokmaatschappij (RDM) is sinds 2010 een Innovation Dock. Het is een plek waar studenten onderzoek doen, startups uitgroeien tot volwaardige ondernemingen en succesvolle maakbedrijven tot nieuwe ideeën komen.

Deze samenwerking past precies in onze ambitie, een eco systeem te creëren met kleine en grote partijen om de IoT innovatie te versnellen in Nederland.

2. Eco systeem van IoT bedrijven

Stichting Internet of Things Academy draagt bij aan het digitaliseren en innoveren van Nederland door het stimuleren van Internet of Things (IoT) in het bedrijfsleven en in overheids- en onderwijsinstellingen. Dit doen wij door kennis te delen, ideeën te valideren en partijen met elkaar te verbinden.

De stichting is opgericht in 2015 door KPN & RDM Next. Het bevindt zich in het Innovation Dock in de Rotterdamse Haven, de vroegere machine constructiehallen van de Rotterdamse schepen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.