+31(0)342-421333 info@baulds.nl

Gerry Tamboer is onze productie medewerkster. Binnen haar functie is zij verantwoordelijk voor de gehele productie en assemblage binnen het Baulds team. Daarnaast beheert zij ons magazijn, voert kwaliteitscontrole uit van zowel inkomende als uitgaande producten én programmeert alle producten zodat de levering kan beginnen. In deze blog beschrijft Gerry hoe de productie daadwerkelijk op gang komt wanneer een klant definitief akkoord gegeven heeft.

1. De stap naar productie

Al onze producten die wij leveren hebben een ontwikkeltraject gehad. Afhankelijk van de opdracht wordt er embedded hardware en/of software gemaakt. Maar op gegeven moment is het afgerond en na goedkeuring door de klant is productie aan zet.

Natuurlijk zijn we tijdens ontwikkeling ook betrokken door het soms bouwen van proto’s, zodat we al een beetje weten wat er op ons afkomt.

1.1 Testopstelling

Zodra de hardware en software is vrijgegeven, komen die twee dingen samen om er een echt product van te maken. Ik mag het product samenvoegen tot een bruikbaar product voor de klant. Hier komt nog best wat bij kijken.


Het software team heeft (vaak zeer veel…) software geschreven wat er nodig is om het te laten werken en de hardware collega’s hebben de PCB ontwikkeld en een eventuele behuizing bedacht.

Samen met de hardware engineers ontwikkelen we een testopstelling, waardoor elke print op de belangrijke functies getest wordt. Dit is belangrijk omdat wij 100% geteste producten uitleveren en zo min mogelijk RMA’s willen ontvangen natuurlijk.

De software wordt voor de productie op een duidelijke afgesproken plek gezet in Teams, zodat wij altijd de laatste juiste software hebben en deze in de print kunnen flashen.

Wij leveren 100% geteste producten aan onze klanten.

2. Nul serie en meer

Vervolgens wordt uitgelegd door mijn collega engineers hoe we de print moeten assembleren en testen en elke stap schrijf ik op tijdens het uitvoeren. Dan ga ik als nul-serie er een klein aantal produceren om te kijken of er nog problemen zijn of dat iets op een makkelijkere manier kan voor de toekomst. Daarnaast check ik nog meer:

  • Is er voor elk product een assemblage uitneemlijst, klopt deze met de artikelen die ik nodig heb?
  • Moet er een handleiding bij en is deze al gemaakt?
  • Hoe lang moeten kabels zijn voor montage?
  • Moet er een speciaal serienummer of artikelsticker geplakt worden volgens de klant?
  • Hoe moet het in het verpakkingsdoosje?


2.1 Productie handleiding

Alle stappen voor ontwikkeling worden gemaakt en vooruit bedacht en nog zonder fysiek product, er kan dus altijd nog iets wijzigen.


Maar de productie van de eerste versie leg ik alle stappen vast voor de verschillende handleidingen en maak ik veel foto’s om er een duidelijke handleiding van te maken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor een collega als het nodig is.


Nu kan iedereen die het product moet maken de stappen volgens de handleiding uitvoeren en is de productie zover dat er geproduceerd kan worden naar hoeveelheden die de klant nodig heeft. Hieronder een foto van de Baulds IO Module, waarvan wij jaarlijks honderden stuks van assembleren.

Productie Baulds

3. Nauwkeurigheid en netjes werken

Ik doe al jaren productie- en assemblage werk. Met veel plezier. Bij Baulds is dit extra leuk, omdat wij kleine series maken. Geen een dag is hetzelfde, dus het is nooit saai.

Ik werk zo nauwkeurig en netjes mogelijk en breng de meeste producten naar onze klanten. We zoeken nog versterking, dus als je interesse hebt, bekijk dan onze vacature!